Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı, üst düzey bakanlık bürokratlarını görevden aldı, Türkiye’nin yeni Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız oldu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nin de aralarında olduğu 11 üniversiteye yeni rektörler atadı.

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere birçok üst düzey bürokrat görevden alındı.

Kararnameyle dört ilin Milli Eğitim Müdürü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alındı, 21 ile de yeni müdür atandı.

Kararla, yeni büyükelçi atamaları da yapıldı. Buna göre Türkiye’nin yeni Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız oldu.

Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Metin Topcuoğlu‘nun atandığı kararnamede, 11 üniversiteye de 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3 ve 7’inci maddeleri gereğince rektör atamaları yapıldı. Bu nedenle bazı rektörler yeniden aynı görevlerine atandı.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fuat Erdal, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Semih Aktekin, Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Necmettin ATSÜ, Nişantaşı Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Ali Yülek ve Özyeğin Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Barış Tan atandı.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir